Doktor nauka na birou!

0
154

Kako nas informiše Kliks, bivši parlamentarac Ahmetović Sadik je prvi doktor nauka na birou u Srebrenici. Ovaj defektolog sa defektnim znanjem i još defektnijom dikcijom se nikada ničim osim politike bavio nije, a sudeći po imovinskom kartonu, od iste baš profitirao i nije. Osim pedeset dvije hiljada konvertibilnih maraka koliko je zaradio od bijelog hljeba ne radeći ništa, bivšem ministru sigurnosti je isplaćeno oko dvjestotinjak hiljada konvertibilnih maraka za obnašanje navedene funkciju te oko dvjesto šezdeset hiljada konvertibilnih maraka koliko je dobio kao poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH. Vlasnik je kuće i zemljišta veličine nogometnog igrališta u Ilijašu od sto hiljada konvertibilnih maraka (ma hajte, molim vas!) te stana u Tuzli u vrijednosti sto trideset hiljada konvertibilnih maraka, dok u Srebrenici, u kojoj profesionalni političar Ahmetović Sadik tvrdi da živi, ne posjeduje ništa. Sirotinja. Bivši parlametarac vozi nekog Golfa od četiri hiljade konvertibilnih maraka, te ima trideset četiri hiljade maraka ušteđevine. Obzirom da na posljednim izborima podršku birača dobio nije, Ahmetović Sadik će umjesto poslaničke plate na koju je navikao, u narednim mjesecima primati naknadu od Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

Danas je također, kako nam javlja Faktor, puštena tranša u vrijednosti od sedam i po miliona konvertibilnih maraka za jednokratnu pomoć trideset tri hiljade demobilisanih boraca i to na principu obračuna po pet konvertibilnih maraka za svaki mjesec proveden u oružanim snagama. Dakle, ministar Bukvarević Salko će za trideset šest mjeseci provedenih u vojsci demobilisanim borcima isplatiti sto osamdeset konvertibilnih maraka. Simpatičan poticaj za naredne ratove. Isti ministar je, suprotno Zakonu u pravima boraca i članova njihovih porodica, preko Fondacije za pružanje pravne pomoći borcima i članovima njihovih porodica, dijelio budžetski novac osuđenim ratnim zločincima. Tako je, recimo, trinaest hiljada maraka dobio dugogodišnji esdeaovski kadar Edhem Godinjak kojem se sudi za ratne zločine na području Trnova. Šest hiljada je dobio Sakib Mahmuljin, general sa penzijom većom od dvije hiljade maraka. Adil Ružnić, pravosnažno osuđen na tri i po godine zatvora zbog ratnih zločina je dobio dvije hiljade maraka, koliko mu je dobila i porodica. O finansiranju ratnih zločinaca, ministar Bukvarević ne zna ništa, a istima je uplaćeno preko četristo hiljada konvertibilnih maraka budžetskog novca.

Sinoć je također, prvi čovjek najveće stranke u Bošnjaka, Izetbegović Bakir bio gost Dnevnika D, preko kojeg je poručio BH bloku da je esdea s kojom oni ne žele u koaliciju čime narušavaju državne interese BiH, primorana da čini ustupke hadezeu i esenesdeu. Veli Bakir: „Ako izostane njihova podrška, neka se ne čude ako mi neke stvari prihvatimo koje im se neće svidjeti“. Probosanski, nema šta! Prvi čovjek u esdea smatra da apelacija o promjeni imena eresa nije zanovijetanje, jer je petnaest posto Bošnjaka i Hrvata u vlasti svedeno na jedan zarez pet posto, bosanski jezik ne postoji te nam se u manjem entitetu slave ratni zločinci. Čim se promijeni ime promijeniti će se i odnos vlasti Republike Srpske prema Bošnjacima! Da. To je ta bošnjačka politika koja je za navedeno i odgovorna!

Zastupnici Srednjobosanskog kantona su se počastili povećanjem paušala sa petsto na hiljadu konvertibilnih maraka na hitnoj sjednici koju su sazvali da bi samo o tome raspravljali. Odnosno samo glasali, budući da se tu nema o čemu raspravljati. Kanton sa najnižom platom radnika u FBiH koji u prošloj godini nije imao dovoljno sredstava za povećanje dječijeg doplatka, sa ovim povećanjem paušala, budžetske korisnike će godišnje koštati tristo šezdeset hiljada konvertibilnih maraka, koliko iznosi godišnji dječiji doplatak za hiljadu korisnika za koje novac imali nisu.

Jučer je Agencija za zaštitu ličnih podataka zabranila provjeru diploma zaposlenih u Parlamentu BiH, jer kako vele, time se narušava pravna sigurnost države BiH. Da, ali u državi Bosni i Hercegovini, Pehlivan Senad, prodavač diploma je slobodan čovjek koji prima platu iz federalnog budžeta, jer on, naime ne narušava pravnu sigurnost države BiH.

To bi bilo sve od vijesti za ovu sedmicu, no dobro je, samo nek’ se ne puca, zar ne!?
Kemija Hodžić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here