Iz moje su Dženite psi lajali i režali! Stravično iskustvo majke iz Sarajeva čiju su kćer u potpunosti zaposjeli džini

Komšijska magija je odvela u društvo šarlatana, propalica, narkomana i oženjenih muškaraca. Čak je i na vlastitu majku dizala ruku, htjela je ubiti.

– Svoju sam Dženitu svugdje vodila. U moru iscjelitelja, vidovnjaka i drugih ezoterista, nije bilo nikog da mi pomogne. Pošlo je to za rukom samo Kadi – zapisala je u knjizi utisaka iscjeliteljke Kade Radetinac Sarajka, potpisavši pod svoju izjavu inicijale S. V.

Više detalja o slučaju ove nesretne žene ispričala nam je i sama Kada.

– Opsjedanje je samo jedna u nizu sposobnosti džina, a ujedno je sposobnost koju najviše zloupotrebljavaju. Poznato je da džini opsjedaju ljude, uzrokujući im fizičke i psihičke probleme.

Opsjedanjem osobe, džini zaposjedaju njegovo tijelo i razum.  Ovime čine da se opsjednuti počne ponašati nesvojstveno svojoj prirodi. Jedino se kroz islam ovaj fenomen može u potpunosti i pravilno razumjeti. Mada, ove fenomene susrećemo i kod nemuslimana. Vidno je ova tematika iskorištena i u komercijalne svrhe pa tako imamo holivudske filmove koji su među publikom požnjeli velike uspjehe: The Exorcist, Rosemary’s baby, Začarane, Vještice iz Salema…

Koga sve džini napadaju

– Uglavnom, važno je znati da džini ne opsjedaju samo ljude. Životinje, biljke i neki predmeti takođe mogu biti opsjednuti. Slučaj kojeg sam nedavno uspješno tretirala bio je dosta težak. Žena mi je dovela svoju kćer, Dženitu, studenticu. Djevojka – lijepa k’o lutka. Nju su toliko džini zaposjeli da se iz nje čuo lavež i režanje pasa! – priča Kada.

ZA NASTAVAK TEKSTA KLIKNITE OVDJE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *