Zapisano još prije 200 godina: Provjerite što vam predviđa Roždanik – Narodni vječiti kalendar!

Ono što skoro već 200 godina privlači pažnju je Roždanik, astrološka tumačenja objašnjena prostim, narodnim jezikom, po kojem su se horoskopski znaci izjednačavali s mjesecom u kojem smo rođeni

Pronađite svoj mjesec rođenja i pročitajte što vam predviđa stari Roždanik…

Januar

Ko se pod ovim znakom rodi, bit će mnogo govorljiv, dosjetljiv, nepostojanog mišljenja, to jest jedno govori, a drugo misli, Iskren je i prostodušan, mnogo pije i za čas se razgnjevi i plane. Kad se opije, zanesen je i fantast, grli i ljubi svakog i drugima za šalu služi. Biljeg rođenja imat će na prsima, ramenu, noktima ili lopaticama. Sudbina bića njegovoga jeste mjesec januar, u kojem mjesecu bit će mu dani sretni i uspješni.

Sudbina dobitka njegovoga je februar u kome će njegov trud s dobitkom biti naplaćen, a osobito imat će sreće u trgovini s vodom. U junu bit će opasno bolestan, no opet će ozdraviti. U julu dogodit će se da se oženi, koje ako tada učini, bit će ljubljen od svoje supruge. Vrlo mlad ženiće se i prva žena umrijet će mu, a nakon 30 godina tek će dobro poživjeti u svakom zadovoljstvu. Bolove će imati u žilama, koljenima i glavi. Smrt mu predstoji od vode i zato mu se treba čuvati, a ako se od toga uzčuva, umrijet će prirodnom smrću, i to ako preživi 25. godinu doživjet će preko 70. Sudbina smrti mu je avgust.

Ako se rodi djevojka u ovome znaku, bit će žena lijepa, plosnatog i plavog lika, lakoma je i tvrdica i voli dugo spavati. Postavši udovicom s drugim mužem dobro će živjeti. Cijeli dan čavrlja za malenkosti, njojzi ništa nije po volji i lako postane baba, a susjedi osjete njen “kratak” jezik. Bolovaće od glavobolje i groznice. Preinačenje života imat će u 3, 16. i 26. godini i ako ove godine preživi, prije 76. neće umrijeti.

Februar

Koji se pod ovim znakom rodi, bit će srednjeg rasta, nosa plosnata, debelih usana, tijelom težak i kratkog vrata.

Bit će gord i pijanica, a ako se baci na knjige biće viđen i čestit. Sa svojim naukama hvalit će se. Putovaće po stranim predjelima i mnoga nasljedstva od stranaca dobit će. Obogatit se i postat će dobar gazda, a sirotinju gledat i pazit će, i svakom gostoljubiv bit će.

Posječen po glavi bit će, a biljeg rođenja imat će na obrazu, ruci ili glavi. Od groma će propatiti, oronuće od željeza, a zmija će ga napasti no neće ga ugristi. U februaru sve će mu za rukom polaziti i puno napretka će imati. U novembru će biti bolestan, ali će ozdraviti. Namjerit će se na ženu koja ima muža, zbog nje će u svijet poći, ali će se natrag vratiti. Žena će mu umrijeti i drugu će uzeti. Bolovaće od nogu, zuba i očiju. Život njegov se dijeli u više odjela, ali dva su najvažnija i to: ako preživi 9. i 28. godinu, živjet će sve do 90. Sudbina njegove smrti je mjesec decembar i neka se čuva tada.

Djevojka ako se rodi u ovome znaku, bit će krasnog lika. Bolovat će od nogu u mladosti, bit će žena pametna, svima ljupka, a tuđinima dobra, u licu smeđa, rumena obraza, stasita, obrva lijepih. Bolovat će u 3. i 5. godini i ako ove preživi, onda će mnogo živjeti. Od nečista duha propatit će, od zime nek se čuva, a imat će od željeza znak na glavi ili ustima. Dobro će poživjeti i mnogi će je hvaliti. Dobru djecu imat će, ali će je jedno ražalostiti. Druge izmjene imat će u 10, 15, 25. i 30. godini i ako preživi ove godine, poživjet će 81 godinu. Bolovat će od glave.

ZA NASTAVAK ČITANJA KLIKNI  OVDJE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *