“Moj suprug se UBIO i ostavio me sa SEDMORO djeca – ovako sam PREŽIVJELA”

Nakon toga sve joj je u magli.

“Moja stopala nisu dodirivala zemlju, pokušavala sam da se saberem zbog djece. Svako od njih različito je reagovao. Osborn je filozofirao, nešto kao odložena reakcija. Pipa, koja je tada imala šest godina, nije imala pojma šta se dešava i za sahranu je mislila da je zabava. Kada ste autistični i susretnete se sa tugom, to je mnogo teže. Njihovi mozgovi smrt shvataju kao vrlo apstraktni događaj“, kaže Viki i dodaje da je tek nakon sahrane realnost postala zaista teška.

Jednoga dana Džejmi, koja je u vreme očeve smrti imala 16 godina, i Kejsi, koja je imala 13, pronašli su papire pokojnog oca, na kom su bili ispisani tajni planovi. Pol je imao namjeru da prvo ubije svoju djecu, a nakon toga i sebe.

“Nismo željeli da povjerujemo da je stvarno to htio… Tako je i bilo“, sjeća se Viki, najtežeg momenta u svom životu.

A, godinama nakon toga otkrili su da je pored Polove oproštajne poruke koju su imali, i u kojoj se sve uglavnom svodilo na optužbe na račun Viki, pronašli još jednu.

“‘Žao mi je’, to je sve što je pisalo. Bilo je to bolno skoro kao i samoubistvo“, kaže Viki, koja je smatrala da je ovo i najbolji način da se djeca oproste sa njim.

Danas, 10 godina otkako nema Pola, Vikina osjećanja prema njemu su veoma pomiješana.

U svom najboljem izdanju bio je apsolutno fantastičan, dok je u najgorem bio zastrašujući i sa njim je bilo nemoguće imati odnos. Nije bio samo jedna osoba, on je bio kaleidoskop svih tih različitih ličnosti. Neke od njih bile su nevjerovatne, neke zastrašujuće, uznemiravajuće i veoma teške“, navodi Viki, koja je odlučila da će se svog bivšeg supruga sjećati bez teških osjećanja.

On joj je donio, prije svega, i uprkos svemu, najveću sreću u životu – njenu djecu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *