Sedmični horoskop za podznake (od 27. oktobra do 3. novembra – “Zvjezdani prah”

Neptunu se pridružuje i tranzitno Sunce u Škorpiji, s kojim također tvori aspekt trigona.

Tranzitna Venera u Vagi idućih dana bit će zaštićena aspektom sekstila s tranzitnim Saturnom u Strijelcu.

Ali će tvoriti i aspekt kvadrata s tranzitnim Plutonom u Jarcu. Svakako, ne možemo idealizovati period pred nama. Ali, opet, nećemo previše ni mračiti energiju budućih dana. Ravnoteža je sveprisutna. Ravnoteža nas održava.

Podznak Ovan

Imate osjećaj kako vaša snaga raste sa svakim sitnim uspjehom koji vas vodi do apsoluta. Idućih dana možete osjećati više nego inače, možete sanjati realnije i potresnije snove, možete planirati buduće korake i pomalo se udaljiti od naporne svakodnevice. Pomalo. Poslovna situacija se popravlja.

Brinuli ste se hoće li napet period proći, hoćete li ispuniti sve obaveze i jeste li dovoljno dobri. Odgovori su na vašoj strani. Ukoliko vam se sviđa netko s kim zajedno radite, pazite da ne dođe do ogovaranja. Neko vas posmatra i čeka grešku. Oni koji putuju u narednom periodu, mogu doživjeti lijepe emotivne trenutke na putu.

Podznak Bik

Svjesni ste da postoji mnogo onih koji vas žele vidjeti, kojima nedostajete i koji čekaju da im se javite. Odgovorite na nepročitane poruke, dogovorite se s dragim ljudima i budite pored njih. Vaši prijatelji prolaze kroz neke bitne trenutke i željeli bi da budete s njima.

Neke od vas očekuju nove vijesti o nekoj osobi iz prošlosti, o nekom prijatelju kojeg dugo niste vidjeli, a također se mogu probuditi i neke emocije za koje ste mislili da su dio prošlosti. Na poslu može doći do nekih problema, jer ne uspijevate objasniti svoje želje onima s kojima sarađujete. Moguće su stomačne tegobe.

[REK]

Podznak Blizanci

Proganjaju vas sjećanja. Neke pogrešne odluke. Neki bolni potezi i bol koji ste nekome nanijeli. Do vas će stići neke novosti o toj osobi. Neko od vas će poželjeti obnoviti taj kontakt. Poslovna situacija polako se popravlja. Ako čekate vijesti o nekom poslu, u sljedećim danima bi se to trebalo riješiti.

Ljubav je ono što vas trenutno najviše brine. Buđenje starih rana. Naučili ste da ne pipate, jer nisu zarasle. A onda vas neko u prolazu pita, saznate nešto o toj osobi, slučajno je sretnete i podsjetite se koliko dah zna boljeti. Možda je idealno vrijeme da poslušate svoje emocije, da priznate neke greške i da dokažete ljubav. Riječi su ovih dana slab dokaz.

Podznak Rak

Toliko je lijepih događaja u vašem okruženju, ali vi kao da ih ne primjećujete. Zamjerate obitelji neke sitne propuste, a pritom vlastite ne vidite. Zamara vas sve to i ne godi vam energija kojom ste okruženi.

Svi oni koji su zaljubljeni okružit će se ljubavlju, sklonit će se u svoje omiljeno naručje i poželjet će podići zidove između mjehura svoje ljubavi i problema koji još uvijek nisu riješeni. Nekome će se pružiti prilika za kraće putovanje i to je ono što bi vam u ovom periodu najviše godilo.

Podznak Lav

Trenutno ste najviše okrenuti poslu, možda radite od kuće ili ste dio nekog obiteljskog biznisa. Ukoliko jeste, idući dani bit će povoljni po vas. Događalo vam se i prije da ne poslušate svoj osjećaj i time sebe dovedete u nepriliku. Sljedećih dana pratite taj svoj osjećaj i ne plašite se potrebnog rizika.

Neko od rodbine može imati problema s bolovima u kostima ili će osjećati pojačani umor pa ćete se potruditi da završite i njihove obaveze. Možete dobiti neku zanimljivu poruku preko neke društvene mreže.

Možda se iz toga može nešto lijepo razviti. Ne odbacujte nešto samo zato što vam se u prvi mah nije učinilo kao realno postojeće. Sljedećih dana, neko od vas, povjerovat će u magiju.

Podznak Djevica

Djeluje vam kao da svi oko vas žive ljubav. Kao da se svi zaljubljuju, voljeni su i žive dane za pamćenje. Neki od vas također prolaze kroz slične trenutke i tek sada zapravo počinjete vjerovati u emociju koja prožima svaku poru tijela i u emociju koja traje. Spremni ste da se borite protiv svih, jer vjerujete.

Novčana situacija se popravlja i vi ste već isplanirali neke poklone za drage osobe. Odvojite nešto i za kasnije. Ponovo ćete čuti neke vijesti o planiranju nečijeg vjenčanja, ali ovog puta, planovi tih osoba biće realizirani. Uživajte u svojoj ljubavi. U tuđoj ljubavi. Ovo je vaše vrijeme.

Podznak Vaga

[REK]

Mnogo je bitnih trenutaka u posljednje vrijeme, koje morate zabilježiti i arhivirati u albume dragih uspomena. A vi, drage moje Vage, uživate u pripremama iznenađenja, u dijeljenju radosnih trenutaka s dragim ljudima i u slikanju posebnih dana, naravno. Narednih dana možete očekivati neki novčani dobitak.

Pokreću se poslovni planovi, koje ste jednom morali prekinuti, zbog nedostatka finansijske podrške. Možete doći u sukob s jednim članom porodice. Smatrate da različito posmatrate istu stvar. Pokušajte ne zamjerati toj osobi i pronađite kompromis koji će biti povoljan po obje strane. Dobro, možda malo više povoljan za suprotnu stranu. Svakako, zanimljivi dani su pred vama.

Podznak Škorpion

Vrijeme je da krenete krupnim koracima ka svojim snovima. Vrijeme je da pokrenete sve ono što ste već dugo željeli, ali ste smatrali da nije idealno vrijeme. Za vas je uvijek bilo najbolje kada ste skakali bez dodatnog padobrana, jer ste tada ostvarivali najveće uspjehe. Stoga su sljedeći dani izuzetno povoljni za vas.

Možete očekivati neki novčani dobitak od poslova koje obavljate sami, od neke umjetnosti ili hobija. Ukoliko čekate vijesti o nekom poslu, postoji velika mogućnost da te vijesti budu baš ono što ste željeli čuti. Osjećate ljubav. Predosjećate njen dolazak, ukoliko trenutno niste zaljubljeni. Spremni ste za ljubavnu magiju.

Podznak Strijelac

Imate osjećaj da je Sunce odlučilo osvijetliti vaš život i pretvoriti u uspjeh sve ono čemu ste bili posvećeni u posljednjih nekoliko mjeseci. Dragi moji Strijelci, ovo je samo početak. Tranzitni Saturn u Strijelcu, tokom svog prelaska preko vašeg podznaka (nekome je trenutno egzaktno na podznaku, nekome će tek biti, nekome je već egzaktno prešao), vas je osnažio, suočio s nekim demonima koje niste željeli spoznati, ali vas je i pokrenuo i natjerao da se borite.

Zato, svi oni koji su prihvatili njegove smjernice, ovih dana ne žele spavati, jer je stvarnost previše lijepa. Očekuju vas susreti s prijateljima, koje ste možda već jednom odložili uslijed nedostatka novca. Svakako, narednih dana bit ćete bliskiji s dragim ljudima, pričat će se o osobnim temama, o strahovima, nadama i konkretnim planovima. Uživajte i proslavite vaše uspjehe.

Podznak Jarac

Dragi moji Jarčevi, i sami osjećate da je vrijeme da se probudite i da promjene ne dolaze nepozvane – i svakako ne ostaju ako ih ne prihvatite. Idealno je vrijeme da se vidite s dragim ljudima, da odete na to novo mjesto, o kojem su vam pričali i da provedete više vremena kod nekih prijatelja koje ne viđate često. Očekuju vas lijepi trenuci s porodicom, proslavit ćete nečiji uspjeh i radovati se nekim koji tek dolaze.

Pomalo ste zabrinuti zbog trenutne poslovne situacije. Imate osjećaj kako je sve protiv vas. Jedino što u ovoj situaciji možete učiniti, jest to da obavljate samo svoj dio posla i da pustite druge da ispravljaju svoje greške. Neke planove držite u tajnosti, otkrit ćete ih tek kad započnete s njihovom realizacijom.

Podznak Vodenjak

[REK]

Stiže vam novac koji već izvjesno vrijeme čekate. Mijenja se vaš odnos prema poslu, ukoliko niste bili zadovoljni mjestom na kojem se nalazite, sada ćete spoznati i dobre strane tog posla. Strpljenje je ono što vam je neophodno, a čega nemate u velikoj mjeri. Djeluje vam kao da se vaši prijatelji nalaze pred važnim životnim promjenama, može vas iznenaditi vijest o nečijoj trudnoći ili vjeridbi.

Bit ćete uključeni u planiranje neke proslave. Saslušajte što vam vaši prijatelji imaju reći. Ne govore vam te stvari zato što vam žele pametovati. Njima je stalo do vaše sreće. A u trenutnoj situaciji, oni imaju širu sliku. Nešto što vama uporno izmiče, oni su primijetili. Posvetite se poslu, jer vas očekuje uspjeh.

Podznak Ribe

Vi želite putovati. I nekima od vas će se pružiti prilika za kraći put s prijateljima. Želite učiti. Netko od vas će upisati tečaj stranog jezika, neko će početi spremati onaj ispit kojeg se svi, već unaprijed plaše, a neko će odlučiti konačno započeti s učenjem nečeg što ga već dugo privlači, ali je uvijek odlagao da se tome zaista posveti.

Ne dozvolite da vas strah od neuspjeha spriječi da se oprobate u nečemu što osjećate ispravnim za vas. Prijatelji su uz vas, podržavaju vas i to vam mnogo znači. Shvaćate da imate pored sebe ljude na koje se možete osloniti, ljude koji vas guraju u susret snovima i ljude koji žele da budete sretni. A to je, priznat ćete, poseban dar.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*