in

U Sarajevu uhapšen pedofil, u računaru pronađeno 10.000 fotografija

U večernjim satima policijski službenici Federalne uprave policije, Odsjeka za kompjuterski kriminal su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva kantona Sarajevo, poduzimali mjere i radnje i svoje nadležnosti na području Kantona Sarajevo.

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres objekta na području općine Novi Grad Sarajevo, te je uhapšena osoba incijala S.D. (1970. god) iz Sarajeva, a isti se dovodi u vezu sa krivičnim djelom “Iskorištavanje djeteta ili maloljetnika radi pornografije“ iz člana 211. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, saopćila je Federalna uprava policije.

Prilikom pretresa stana koji koristi osumnjičeni, pronađeno je u računaru cca.10.000 fotografija i videosnimaka sa seksulano eksplicitnim sadržajima na kojim su akteri djeca od četiri godine pa na više. Uhapšeni je kriminalistički obrađen u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će biti uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predat na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

MAJKA OSTAVILA BEBU U NAPUŠTENOJ KUĆI: DESET GODINA KASNIJE SAZNALA ŠOKANTNU ISTINU

Sedmični horoskop za podznake (od 27. oktobra do 3. novembra – “Zvjezdani prah”